Team Skoglund | Teamet
98
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-98,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 
rikardskoglund

Rikard N Skoglund

Född och uppvuxen inom travet. Släkten Skoglund är en av de äldsta i Travsverige. En av dem var pappa Anders Skoglund som var en framgångsrik tränare. Rikard började tidigt med ponnytrav och valde sedan att gå gymnasiet på travskolan Wången. Rikard hade en fantastisk lärlingskarriär och var flera år segerrikast i Norrland.

Första arbetsgivaren var Jan-Olov Persson som gav Rikard fina chanser i sulkyn. Innan Proffskarriären startade han Rikard även med en sejour hos Åke Svanstedt.

 

Rikard tog 2009 sin första seger på V75 med delägda Vildvitter. Framgångarna med familjehästen och lärlingschampionaten gjorde att Rikard i början av 2010 nominerades till årets komet på den stora hästgalan i Göteborg. Det var även Rikards sista år som lärling. Efter ett framgångsrikt år innehållande många segrar, medverkan i lärlings SM och titeln årets lärling på Bergsåker. Kvitterade Rikard 2011 ut proffslicens som den yngsta i Sverige någonsin. De två första åren var stallet verksamt på Wolmsta gård. Det började bra med drygt 700.000 kr inkört första året och knappa miljonen det andra. Efter det flyttade Rikard sin verksamhet till Östersund där han bedrev sin verksamhet i lite mindre skala. Det blev tre år i Östersund och samtliga år prisades Rikard som årets kusk på Östersundstravet.

 

Under hösten 2016 efter en tillfällig flytt till Runemo Gård i närheten av Bollnäs, Köpte Rikard tillsammans med sin sambo Lina Bergström och morbror Anders Bergsten Wolmsta Gård. Cirkeln är på så sätt sluten och nu hoppas stallet på en fortsatt utveckling med många fina år fyllda av framgångar.

linabergstrom

Lina Bergström

Sambo med Rikard. Kommer ursprungligen ifrån Östersund. Har haft hästar hela livet med föräldrar som varit både amatörer och uppfödare. Familjen har haft både ridhästar och travhästar så det blev både hoppning och ponnytrav som liten. Har fortfarande kvar en ridhäst som hon tävlar lite hoppning med när det finns tid. Träffade Rikard redan på lärlingstiden och de har jobbat tillsammans med hästarna sedan dess.

 

Lina brinner väldigt mycket för hästarna och deras välmående. Försöker hela tiden lära sig mera inom foder, skador etc och har ett genuint hästintresse! Överlåter all löpkörning åt Rikard men har tidigare haft montelicens, nöjer sig numera med att stå på sidan och sela ut hästarna istället.